Algemene huur- en annuleringsvoorwaarden

 

Reserveringen

Nadat je gereserveerd hebt, ontvangt je van ons per e-mail de bevestiging voor het verblijf op Le Petit Domaine de Touffailles, met hierin het huurcontract en de algemene huur- en annuleringsvoorwaarden. Hierin staan de dag van aankomst en vertrek, de kosten en de naam van het vakantiehuis. Wij verzoeken je deze documenten goed door te lezen en op juistheid te controleren en eventuele onjuistheden aan ons mede te delen.

 

Definitieve reservering

Door het voldoen van een (deel)betaling bevestig je het huurcontract en de algemene huur- en annuleringsvoorwaarden te hebben gelezen en hiermee akkoord te gaan. 

De reservering is pas definitief zodra de aanbetaling betaald is. De aanbetaling, van 30% van de huursom, dient binnen 48 uur na de factuurdatum te zijn voldoen. Het resterende factuurbedrag (inclusief borg, toeristenbelasting en eventuele andere kosten) dient een maand voor de aankomstdatum te zijn voldaan.

Indien de reservering ligt binnen een maand voor de aankomstdatum dien je bij ontvangst van de factuur 100% van het factuurbedrag (inclusief borg, toeristenbelasting en eventuele andere kosten) in één keer aan ons overmaken.

Wij adviseren onze gasten een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

 

Bij het niet voldoen en/of niet tijdige betaling (zonder Le Petit Domaine de Touffailles daarvan op de hoogte te stellen) heeft Le Petit Domaine de Touffailles het recht om de reservering te annuleren en de overeenkomst te ontbinden.

 

Annulering of wijzigingen

Bij annulering of wijzigingen van de overeenkomst is de huurder annuleringskosten verschuldigd die afhankelijk zijn van het moment van annulering.

 • Bij annulering of wijziging tot de 90e dag voor de aankomstdag wordt er 30% (is aanbetaling) van de volledige huurkosten in rekening gebracht.
 • Bij annulering of wijziging vanaf de 90e tot de 28e dag voor de aankomstdag wordt er 60%  van de volledige huurkosten in rekening gebracht.
 • Bij annulering of wijziging vanaf de 28e dag voor de aankomstdag wordt er 90%  van de volledige huurkosten in rekening gebracht.
 • Bij annulering of wijziging vanaf de 7e dag of later voor de aankomstdag wordt er 100%  van de volledige huurkosten in rekening gebracht.

 

Borgsom

De borgsom is 150 euro (La Cave, Le Vignoble en Le Tournesol)/300 euro (La Grange) en dient ter waarborging van schade en/of kosten in de meest ruime zin van het woord die wij kunnen lijden bij niet nakoming van de verplichtingen van de huurder als een goed huurder en degenen die de huurder vergezellen.

De borgsom dient samen met de betaling van de resterende huursom te worden voldaan en wordt binnen 14 dagen na vertrek teruggestort op een door huurder op te geven rekening. 

Indien bij (eventuele) schade blijkt dat de borgsom niet toereikend is voor het vergoeden van de volledige geleden schade, behouden wij ons het recht voor om de huurder voor de (resterende) schade aansprakelijk te stellen.

 

Aansprakelijkheid

De huurder en overige gebruikers zijn in de betreffende huurperiode in de vakantiewoning volledig en hoofdelijk aansprakelijk voor alle schade die is ontstaan aan het huis, de inventaris en alle zaken die tot het gehuurde object behoren. Tevens is Le Petit Domaine de Touffailles niet verantwoordelijk voor ongelukken, verwondingen of ziektes of het kwijtraken van persoonlijke bezittingen of kostbaarheden die zich voordoen tijdens een verblijf in of rondom de woning. 

 

Verblijf op Le Petit Domaine de Touffailles

 • De huurder verklaart het gehuurde persoonlijk te betrekken, het te bewonen als ‘goede huisvader’ en het goed te onderhouden.

 • De vakantiewoning dient ten minste voor zeven (7) achtereenvolgende nachten gehuurd te worden. Alleen in het laagseizoen zijn afwijkende aankomst- en vertrekdagen mogelijk.

 • Op de dag van aankomst kun je vanaf 16:00 uur gebruik maken van het vakantiehuis. Op de dag van vertrek dien je het vakantiehuis uiterlijk om 10:00 uur te hebben verlaten.
 • De vakantiewoning is rookvrij, tevens is het terras rondom het zwembad rookvrij. Buiten op het eigen terras mag wel gerookt worden.

 • Huisdieren meenemen is niet toegestaan.

 • De huursom is exclusief verplichte eindschoonmaak. Opgemaakte bedden, een handdoekenset, een strandlaken en een keukenlinnenpakket kunnen optioneel gehuurd worden. Dit dient aangegeven te worden bij de boeking.

  • Opgemaakte bedden - per persoon (optioneel) € 10

  • Handdoeken set - per persoon (optioneel) € 6

  • Strandlaken - per persoon 100 x 180 (optioneel) € 3

  • Keukenlinnenpakket (optioneel) € 10

 • De huurprijs is exclusief toeristenbelasting van € 1,01 per persoon per nacht (vanaf 18 jaar).

 • Barbecueën met de aanwezige barbecue is toegestaan (deze dient voor vertrek van de woning schoon achtergelaten te worden).

 • Het gebruik van water en elektra is weliswaar inclusief, maar wij verzoeken je vriendelijk hiermee spaarzaam om te gaan. Mocht er buitenproportioneel water en elektra gebruikt worden dan behouden wij het recht om hiervoor kosten in rekening te brengen.

 • Verblijf van meer personen in een vakantiewoning dan (bij de reservering) is overeengekomen is nadrukkelijk niet toegestaan zonder onze toestemming, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen. 

 • Er is een wasmachine (gratis) en droger (tegen vergoeding van 5 euro) aanwezig voor algemeen gebruik.

 • Het zwembad is omheind. Het is niet toegestaan kinderen zonder zwemdiploma alleen te laten zwemmen. Duiken is alleen toegestaan in het diepe gedeelte (2 meter). Het gebruik is op eigen risico. 

 • Peper en zout, koffiefilters, afwasmiddel, vaatwasblokjes, handzeep, vuilniszakken, wasmiddel en ook de eerste rollen toiletpapier zijn reeds in de vakantiehuizen aanwezig.

 • Kinderstoel, -bedje en – badje zijn aanwezig op aanvraag, hiervoor worden geen extra kosten in rekening gebracht.

 

Vertrek

Na het eindigen van de verblijfperiode dient de huurder bij het vertrek:

 • Het huis (bezem)schoon en netjes achter te laten. Bij het onjuist gebruik c.q. onjuist achterlaten van de vakantiewoning kunnen aanvullende (schoonmaak)kosten worden doorberekend aan huurder;

 • Alles schoon afgewassen, afgedroogd en weer in de kast te hebben geplaatst;